Hjältar

 

När det handlar om hjältar
Det finns olika sorters hjältar . Vi har sett ett antal filmer med olika hjältar. Troja, Skriet från vildmarken . James bond, Harry Potter , Die hard och millenium med Lisbeth Salander.
Trolja med Akilles är en klassisk hjälte från den grekiska mytologi. I den grekiska mytologin så var oftast hjälten en Kungason eller hade ädelt ursprung. Akillers var sån och även Hercules. Akilles var som till kungen Peleus och hade oanade krafter som hans mor försåg honom med , Hon var havsnymf,. Den klassiska hjälten var ofta utvald , hade ovanliga fysiska egenskaper, mycket makt och inflytande . Den klassiska hjälten lämnade ofta sin uppväxtmiljö och klarar sig med goda medhjälpare och goda psykiska egenskaper . Den klassiska hjälten är segerrik och blir ofta ett heroiskt offer som Akilles. Denna typ av hjälte har funnits sedan Homeros skrev Illiaden 800 före Kristus.
Night rider är också en klassisk hjälte, Highlander, Alexander den store, James Bond

 

Det är ofta den hjältemyten som finns i Europa.

 Den Amerikanska hjälten är annorlunda.

Han eller hon är ofta en Looser som arbetar sig uppåt. Ofta en föredetting . Hjälten möter hopplösa situationer eller hamnar i sådana och får en chans att visa vad den går för. Hjälten motarbetas på sin väg uppåt. Barnen eller frun dö skillsmässa kan också ske. Man betraktar hjälten som en outsider . Man tvivlar även på förståndeet hos hjälten. Det är mycket därför hjälten misstros av stat eller överordnade.. Trots att han har så taskiga relationer med sin släkt och sina förhållanden. Han håller distans till sin omgivning och är i princip odödlig ,även om han är en vanlig människa som man känner igen sig själv i.

 

 

Det finns ytterligare en hjälteroll som man kan anse vara lite mer nordeuropeisk en som är mer psykisk.

Det är att hjälten är segerrik och sätter upp mål. Hjälten lämnar uppväxtmiljön och har på ett sätt de rätta psykiska egenskaperna för att lyckas. Även den har goda medhjälpare och vinner sin slutstrid.

Men i och med att hjälten vågar gå över alla gränser och ta sig an det man inte i noirmalöa fall gör så vinner den respekt och blir hjälte, det handlar också om hårt arbete.

hjältar behövs för att dom räddar saker
för att dom räddar saker, och att man vill ha nån att se upp till. Stina och Svala tycker inte att hjältar är bra alls. vi är hjältar som åker till skolan varje dag, det finns ínge värre än skolan förutom Jimmys farmor. vi skulle aldrig gå till skolan om vi inte hade en gnäll morsa och farsa. och en lärare som säger att man skulle slänga ut vänster benet.det är sjukt att skolan är så tråkig att man blir galen, man kan inte ens bli arg för då blir det evk och då får man dåligt rykte.
bra lektioner är när dom inte finns, vi kan få våra kunskaper från gud och internet ungefär som hjältar.
 Fantasticfem


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0